Zagabo

Zagabo

Mire vagy a legbüszkébb a pályád során?
Hogy saját erőből és munkából tartunk ott, hogy egyre többen hordják, szeretik és élvezik a zagabo ruhákat. Hogy igazolva látom a mondást, miszerint nem az a divattervező aki annak mondja magát, hanem akinek hordják a ruháit.

Milyen szabályok mentén alkotsz?
A saját szabályaim alapján, amit leginkább a technológiának, a minőségnek és a hordhatóságnak rendelek csak alá. Szeretek egy elemet végigvinni a kollekción, ami visszaköszön a szabásvonalakban, tűzésekben vagy bármilyen technológiai megoldásban. Általában egy ilyen motívum bevillan a tervezés előtt, és aztán ezt bontom ki különböző megoldásokban a kollekcióban.

Mit élvezel legjobban a munkád során?
Két dolgot: amikor a rajzokból elkezdem megalkotni a ruhát, azaz a szabásmintákat modellezem, és amikor a tükör előtt látom a viselő arcán az örömöt hogy “milyen baromi jól nézek ki”.

Van tervezői hitvallásod?
Talán az, hogy ez egy alkalmazott művészet. Mindkét szó fontos jelentéssel bír: a művészet nem nyomhatja el a funkcionalitást, a funkcionalitásért nem lehet beáldozni az egyediséget..

Mit jelent számodra a divat?
Számomra a divat a hétköznapok ruháit jelenti, nem a csillogó estélyiket. Az emberek mindennapi életéhez igazított ruhákat, amik pontosan olyan sokfélék amilyen sokféle élethelyzetben vagyunk folyamatosan. Ennek megfelelően funkcionálisak és könnyen kezelhető viseletek.

zagabo.com